Den 25 maj firar vi in sommaren tillsammans med matkreatören Erik Wennberg på Stöcke Bygdegård. En helkväll med god mat, passande dryck, trevligt umgänge och en och annan överraskning.

Kvällen till ära har Erik och hans team komponerat en tvårättersmeny baserad på lokala råvaror och produkter.

Förrätt: Rotsakscarpaccio med citronpicklade rödbetor, polkabetor och rädisor toppade med saltrostade pinjenötter, sockerärtskott, lokala morötter och honung.

Varmrätt: Mjukbakad lammrostbiff med bakad tomat, grillad sticklök, sparris och sotad schalottenlök. Till det serveras en jordärtskockspuré toppad med potatiskrisp och riven Svedjan gårdsost. Vegetariskt alternativ till varmrätten finns för de som inte äter kött.

Middagen avslutas med kaffe och eventuellt en liten kaka till det…

Begränsat antal platser som bokas genom att skicka ett mail till oss med namn och telefonnummer.

Tider:
18.00 – Insläpp och välkomstdrink
18.30 – Till bords
21.30 – Puben öppnar även för de som inte varit med på middagen (medlemsskap i Stöcke Bygdegårdsförening krävs)

Då detta är ett specialarrangemang kommer vi tyvärr inte att kunna ta hänsyn till några mer specifika matallergier. För de som önskar vegetariskt varmrättsalternativ, vänligen kontakta oss via stockebygden@gmail.com så att vi får en uppskattning över hur många det kan handla om. 


Erik Wennberg
är matentusiasten som vunnit ett flertal tävlingar och bland annat fått titulera sig Sveriges bästa hemmakock. Intresset för mat började tidigt och har utvecklats under åren till att laga bra mat från grunden och skippa halvfabrikat, han skapar hellre mat från ärliga smaker och gärna med lokalproducerade råvaror.

2017 gav han ut kokboken ”Hungrig på Västerbotten” som bl a förde honom till Yantai i Kina för att vara med i Gourmand Awards (kokböckernas VM) där hans bok var representerade Sverige i klassen Culinary Travel.