Drömmer du om ett liv som serviceentreprenör på landsbygden? Är du en person som skulle tycka det vore spännande att starta upp ett nytt koncept samtidigt som du ges möjlighet att vara med i uppbyggnationen av en servicepunkt? Då är du kanske rätt person att driva servicepunkten i Stöcke innehållandes utlämningssystem av dagligvaror, postutlämning och cáfe-/restaurangverksamhet.

Stöcke är en jordbruksby som ligger 1 mil utanför Umeå i Västerbotten. Med närhet till stad och natur och med goda kommunikationer är bygden ett attraktivt alternativ för de som inte vill bo inne i Umeå. Byn är utsträckt över dryga 4 km från gränsen mot Stöcksjö i vänster till Ström i öster. I byns skola (Stöcke Skola) går idag ca 160 elever från förskoleklass till årkurs 6. Idrottskulturen i Stöcke är väl etablerad och aktiviteter som bland annat fotboll och vollyboll är två populära aktiviteter. Vid den egna idrottsplatsen (BUA) finns också gräsplan, grusplan, tennisbana, elbelyst motionsspår och även en konstgräsplan. Sommartid passerar turister Stöcke för att ta sig ut till Kont som är ett populärt naturreservat i Umeå. I Kont hittar man utmärkta vandringsleder och solvarma klippor längst ut mot havet samt välbesökta badplatser.

Servicepunkten kommer vara lokaliserad vid Mötesplats Stöcke, en anläggning som planeras innehålla en fullstor idrottshall med läktarplatser för 200 personer, gym, gruppträning, omklädningsrum samt café-/restaurang-/-servericedel, kontors-/mötesrum. Som serviceentreprenör innefattar café-/restaurangverksamheten många möjligheter. Pubkvällar, abonnerade middagstillställningar, arrangemangs tillställningar, picknickkorgar till cykelturister är bara några av de förslag som diskuterats sedan projektets start. Kanske ser du till att det blir verklighet?

Målet är att hela anläggningen ska genomsyras av ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet.  Därför är det av största vikt att du som serviceentreprenör har samma grundsyn och inställning vad gäller just hållbarhet och utvecklingsfokus. Vi ser att du är en familjär och personlig person som vill göra gott för kropp och själ, samt att du ser ett mervärde i att jobba med ekologiska och lokala produkter och värdesätter kvalité framför kvantitet.

För vidare information kontakta: Linn Alexandersson, 070-7691201 eller mejla oss till: stockebygden@gmail.se

På bilden syns ritningen över caféet/restaurangdelen och tillhörande sittplatser. Caféet/restaurangdelen kommer att ligga på våning 2 i anslutning till läktaren. I bakgrunden syns också uteplatsen, här kommer man kunna sitta och blicka ut över åkermark.